Mar@boe - Vertaling & transcreation van Engels en Duits naar Nederlands

Ik ben Marsha Boelaars, het gezicht achter Mar@boe

Vanuit mijn kantoor in het mooie Leiden vertaal ik uit het Engels en Duits en schrijf en redigeer ik Nederlandse teksten.

Meer dan woorden

In mijn vrije tijd ga ik graag op reis om nieuwe plaatsen en culturen te ontdekken. En als ik één ding van mijn reizen heb opgestoken, is het wel dat alleen woorden vertalen nooit genoeg is.

Een verschil maken

Om effectief te communiceren moet je niet alleen een andere taal spreken, maar je ook kunnen verplaatsen in een andere cultuur. Vanuit die gedachte vertalen vind ik een van de leukste kanten van mijn werk, omdat ik daarbij al mijn kennis en vaardigheden kan gebruiken om echt een verschil te maken.

Wat andere klanten over mij zeggen:

Marsha is een deskundige vertaler die werk van uitstekende kwaliteit levert en op wie we altijd kunnen rekenen. Ze vertaalt nauwkeurig, heeft een kritisch oog en is in staat om met taal te spelen zodat het juiste woord altijd precies op de juiste plaats staat. Voor Marsha geldt: afspraak is afspraak, waardoor ze haar werk altijd op of zelfs vóór de overeengekomen deadline levert. Wij hopen nog lang met haar samen te werken.

Paula van de Griend
Lingua & Co Translation Services

Ik had het genoegen om met Marsha samen te werken aan verschillende projecten op het gebied van cybersecurity – van een uitgebreid en zeer technisch rapport tot de bijhorende social media-posts en landing pages. Haar snelle reacties en professionele en toch vriendelijke manier van communiceren gaven mij het veilige gevoel dat ik een partner had gevonden op wie ik kon vertrouwen. Haar expertise en oog voor detail zijn te zien in de uitstekende kwaliteit van haar vertalingen. Ik zou haar zeker opnieuw inschakelen voor vertalingen van het Engels naar het Nederlands en ik kan haar diensten van harte aanbevelen.

Annalena Ouwens
Duitse marketingvertaler en contentschrijver

Marsha is onze vaste vertaler voor alle projecten naar het Nederlands, of het nu gevatte koppen, algemene voorwaarden of websites zijn. Ze is zeer nauwgezet en creatief en we hebben alleen maar positieve feedback gekregen van de revisors die haar werk hebben gecontroleerd. Ik zou haar van harte aanbevelen voor alle Nederlandse vertalingen en transcreations waarvoor ook sterke copywritingvaardigheden nodig zijn.

Marie Thouvignon
Words in Translation

Een paar feiten over mij

Om je een klein inkijkje te geven in wie ik ben, heb ik hieronder wat leuke weetjes over mijzelf verzameld.

Geschiedenis

Naast vertaalwetenschap heb ik ook geschiedenis gestudeerd. Historische teksten kun je dus met een gerust hart aan mij toevertrouwen.

Blijven leren

Ik vind het leuk om nieuwe dingen te blijven leren. Zo heb ik bijvoorbeeld cursussen op hbo- en universitair niveau gevolgd op het gebied van juridisch vertalen, milieu-natuurwetenschap, kunstgeschiedenis en copywriting.

Bier brouwen

Ik heb onlangs het General Certificate in Brewing behaald bij het Institute of Brewing and Distilling in het Verenigd Koninkrijk en ben van plan nog meer cursussen op het gebied van bier en brouwen te gaan volgen. De kennis die ik daarmee opdoe gebruik ik om nog betere teksten te schrijven en vertalen voor de brouwindustrie én om in mijn vrije tijd zelf bier te brouwen.

Congressen

Ik woon regelmatig internationale congressen bij om te leren van mijn collega’s en mijn netwerk uit te breiden.

Erecodes

Ik ben aangesloten bij verschillende beroepsorganisaties en onderschrijf vanzelfsprekend hun erecodes.

Mar@boe - Vertaling & transcreation van Engels en Duits naar Nederlands
Mar@boe - Vertaling & transcreation van Engels en Duits naar Nederlands
Mar@boe - Vertaling & transcreation van Engels en Duits naar Nederlands
Mar@boe - Vertaling & transcreation van Engels en Duits naar Nederlands

En maraboes…?

Maraboes zijn grote ooievaars met een kale kop en een opvallende keelzak. Als aaseters vervullen ze een belangrijke rol in de natuur, maar erg knap zijn ze niet…

Mar@boe - Vertaling & transcreation van Engels en Duits naar Nederlands

Weten wat ik voor jou kan betekenen?

Heb je een vertaling nodig die binnen een van mijn vakgebieden valt? Dan help ik je hier graag mee. Neem contact op om de details van je project te bespreken.